اهلى بيكى اختى العزيزة طبق اليوم هو طريقة عمل الفراخ المشوية بطريقة سهلة وطعم رائع
المقادير
عدد 1 فرخة تزن كيلو او 3/4 كيلو
كوب ماء طماطم ( طمطم مبشروه )
كوب ماء بصل ( 2 بصله وسط مبشوره ومصفاه )
2 ملعقه كبيره صلصه
معلقه صغيره من : فلفل الاسمر مطحون ، كبابه صيني مطحونه ، قرفه ،حبهان مطحون ، ورق لورا مطحون ، او كيس بهارات شوي ماجي او خلطات كنور
طريقه التحضير
قومي بغسل الدجاج جيدا بالماء والخل والليمون والملح ووقومى بنقعه في هذا الماء مده عشر دقائق لضمان ازاله اي رائحه
قومي بتصفيه الدجاج من الماء ثم قومي بشقها بطرف السكين عده مرات عند المفاصل مثل اعلي الورك واعلي الجناح وفتحتين علي الصدر
قومي باضافه خليط الصلصه المكون من ماء البصل وماء الطماطم والبهارات والملح ووزعي جيدا داخل بطن الفرخه
طريقة الطهى
قومي بتشغيل الفرن علي درجه حراره عاليه 200 درجه واتركيه يسخن حتي نحضر الدجاج
انقلي الدجاجه الي صنيه لادخالها الي الفرن
اتركيها من نصف ساعه او ساعه الا ربع واختبريها بطرف سكين
ضيفي مكعب زبده علي وجهه الدجاجه واتركيها خمس دقائق اضافيه لمذاق رائع
تقدم ساخنه مع الارز البسمتى